O nouă porțiune de apeduct urmează să fie reabilitată

O nouă porțiune de apeduct urmează să fie reabilitată

Societatea „Apă-Canal Chișinău” reabilitează, din fondurile întreprinderii, o nouă porțiune de apeduct, situată la intersecția străzilor Dimitri Cantemir, Albișoara și Ismail din capitală, transmite IPN.

Potrivit furnizorului de apă, lucrările vor dura pînă în luna martie. Porțiunea de apeduct montată are lungimea de circa 40 de metri și alimentează cu apă potabilă în jur de 20 de blocuri și 10 agenți economici din perimetrul străzilor menționate. Vechea țeavă a cedat din cauza gradului înalt de uzură, iar cea care o va înlocui este din polietilenă, cu diametru 400 mm, și are o garanție de cel puțin 50 de ani.

Într-un comunicat de presă remis de „Apă-Canal Chișinău” se menționează că, pe parcursul lucrărilor, niciun consumator casnic și nici centrele comerciale din zonă nu vor rămîne fără apă. Livrarea apei ar putea fi oprită pentru scurt timp, doar în momentul conectării la apeductul nou construit.

Deşi reparațiile pot crea anumit disconfort unor consumatori, datorită acestor intervenții se vor reduce scurgerile de apă, sporind calitatea serviciilor prestate pe o perioadă îndelungată, menționează furnizorul.

Întreprinderea precizează că lucrările sînt coordonate cu municipalitatea. Traficul rutier în zonă nu va fi sistat și asfaltul nu va fi deteriorat, datorită faptului că noua conductă este pozată într-o țeavă de protecție.

Pentru reabilitarea tronsonului de apeduct SA „Apă-Canal Chișinău” a alocat din sursele proprii 187,5 mii de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load