Noi încălcări în procesul de desfăşurare a alegerilor, descoperite de poliţie

Noi încălcări în procesul de desfăşurare a alegerilor, descoperite de poliţie

Ştampila care a fost furată dintr-o secție de votare a fost imediat restituită. Despre aceasta anunţă reprezentanţii poliţiei, care sînt cu ochii pe alegerile care se desfăşoară astăzi în toată ţara.


La fel, poliția a intervenit în alte 2 cazuri în care au fost deteriorate panourile publicitare amplasate anterior. În total, oamenii legii au relevat și a uinterevenit în 52 de sesizări privind încălcările electorale.


"În 29 de cazuri au vizat plasarea panourilor electorale, în locuri neautorizate. În 4 cazuri au fost admise deteriorarea buletinilor de vot, în 2 cazuri s-a deteriorat panoul publicitar amplasat anterior, și mai avem un caz privind dispariția ștampilei de vot în una din secțiile de votare din Ialoveni", a declarat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.


Totodată, poliția a intervenit în 6 cazuri de alte tipuri de comportamente, precum încercări de a fotografia buletinele de vot sau comportament agresiv.


Cît despre urna care apare în Comrat cu stema altui stat, această problemă a fost imedia remediată.


"Aceste urne au fost folosite atunci cînd Moldova a asigurat secțiile de votare în alegerile din federația Rusă care au fost asigurate pe teritoriul Republicii Moldova", a adăugat şeful INP.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load