TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Morari sparge tăcerea! De ce și-a dat demisia de la Procuratura Anticorupție

Morari sparge tăcerea! De ce și-a dat demisia de la Procuratura Anticorupție

După săptămîni bune de tăcere, Viorel Morari a spart gheața și a spus de ce și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA). A invocat trei motive: imaginea instituției, obiectivitatea anchetei și aspectele de ordin personal.

„A fost cerere de eliberare din funcția bazată pe cîteva aspecte. Primul este pentru a nu prejudicia imaginea PA. Este inacceptabil ca din cauza unei anumite persoane, care la un anumit moment devine controversată, imaginea întregii instituții să fie compromisă”, a declarat Viorel Morari în cadrul unui club de presă, scrie Agora.


Cel de-al doilea motiv care a stat la baza acestei decizii ține de obiectivitatea investigațiilor care urmau să aibă loc. „Ancheta privind acuzațiile la persoana mea urma să fie obiectivă. Dacă mă mențineam în funcție, o bună parte avea să considere că e imposibil să fie o anchetă obiectivă. Acuzațiile aduse mie erau foarte clare. Am fost acuzat de conflict de interese, de o faptă de corupție. Am considerat necesar să-mi dau demisia pentru a nu pune semne de întrebare privind eficacitatea anchetei”, a spus el.

Și aspectele de ordin personal l-au împins să ia această decizie, a adăugat Morari.

„La 18 aprilie am aflat că la adresa ambasadelor și a mass-mediei a fost expediată acea scrisoare. Primul lucru ce l-am făcut, m-am adresat la procurorul general prin care am cerut să fie inițiată o investigație”.

„Tot atunci au apărut și informații despre dosarul Tranga. Vreau să vă spun că nu-l cunosc pe domnul Tranga”.

„Nu am nicio implicare în cazul Tranga. În gestiunea PA a fost un material pe faptul spălării banilor în privința Molinart SRL al cărui administrator a fost o perioadă Viorel Varzari”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load