TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldovenii se pregătesc de Naşterea Domnului. Tradiţii în ajun de Crăciun

Moldovenii se pregătesc de Naşterea Domnului. Tradiţii în ajun de Crăciun

Astăzi este Ajunul Crăciunului pe stil vechi şi mii de credincioşi din Republica Moldova se pregătesc de sărbătoarea Naşterii Domnului.

În biserici sunt oficiate servicii divine, iar gospodarii aşteaptă colindătorii. În sate, preotul şi cântăreţii bisericeşti merg pe la case cu o icoană, care ilustrează Naşterea lui Iisus, transmite Noi.md cu referire la Publika.


La rândul lor, credincioşii îi întâmpină pe oaspeţi cu colaci şi dulciuri. Tradiţia spune că cei care primesc preotul sunt binecuvântaţi.

În Ajun, oamenii muncesc mult, până seara, pentru ca de Sfânta Sărbătoare de Crăciun să aibă casele curate şi mesele pline de bucate. Gospodinele pregătesc colaci şi împletesc Crăciunei, pe care îi vor da colindătorilor şi îi vor pune la icoane.

Tradiţia spune că în ziua Ajunului se ţine post aspru. De asemenea, în Ajun, toată lumea aşteaptă colindători, care vestesc Naşterea lui Iisus.

Naşterea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creştine. Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit în data de 7 ianuarie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load