TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova va studia experiența lansării unor programe educaționale pe tema donării

Moldova va studia experiența lansării unor programe educaționale pe tema donării

Olanda va împărtăși Moldovei experiența privind lansarea unor programe educaționale pentru elevii de liceu pe tema donării și transplantului de organe.

Despre aceasta a anunțat portalul "Sosedstvo ES", menționînd că în perioada 17-21 februarie, oficialii din mai multe ministere din Moldova vor vizita orașul Groningen și Utrecht, din Olanda, pentru a participa la un training profesional privind problemele din domeniul donării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule umane, transmite Noi.md.


Această vizită de studiu este organizată de Instrumentul de asistență tehnică și schimb de informații al Comisiei Europene (TAIEX), în colaborare cu Centrul Medical Universitar din Groningen.

În această vizită vor pleca reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova, în special ai Agenției de Transplant, precum și ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Scopul călătoriei este de a sprijini aceste ministere în elaborarea unor programe educaționale pentru elevii de liceu cu privire la donarea și transplantul de organe, țesuturi și materiale celulare. De asemenea, rezultatele deplasării vor contribui la crearea și implementarea unui modul de formare profesională pentru Centrul de pregătire a personalului medical nou creat.

Angajații instituțiilor medicale sînt instruiți în domeniul transplantului pentru a spori activitatea donării și calitatea transplantului, a le aduce în concordanță cu practica actuală din UE, precum și pentru a îmbunătăți atitudinea societății față de donare și transplantologie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load