COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și Rusia ar putea crea un Consorțiu de universități din cele două țări

Moldova și Rusia ar putea crea un Consorțiu de universități din cele două țări

Moldova și Rusia vor crea un subcomitet pentru cooperare în domeniul educației, științei și tehnologiei în cadrul Comisiei interguvernamentale de cooperare economică, precum și vor examina și posibilitatea creării unui Consorțiu de universități din cele două țări.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Educației și Științei din Rusia, menționînd că astfel de acorduri au fost obținute în timpul participării delegației Ministerului rus al Educației și Științei la a 15-a ședință a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică între Federația Rusă și Republica Moldova la Chișinău.

Delegația departamentului rus de profil a fost condusă de secretarul de stat - ministrul adjunct, Marina Lukașevici.


În cadrul întîlnirii, părțile au remarcat perspectivele semnificative ale lucrului comun în domeniul cooperării umanitare și și-au exprimat disponibilitatea de a crește în mod constant cooperarea în domeniul științei și învățămîntului superior.

S-a ajuns la un acord privind explorarea posibilității creării unui Consorțiu de universități din Rusia și Moldova pentru a implementa proiecte comune, inclusiv crearea și dezvoltarea de programe educaționale comune, organizarea de stagii și formare avansată pentru studenții și specialiștii moldoveni și ruși.

Reprezentanții Ministerului Educației și Științei din Rusia și-au prezentat disponibilitatea de a oferi cetățenilor moldoveni acces la toate posibilitățile sistemului de învățămînt superior rus, în conformitate cu acordurile părților.

De asemenea, părțile și-au confirmat interesul de a finaliza proiectul de acord între Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a educației, calificărilor și diplomelor academice și pregătirea semnării acestuia în 2020.

La fel de importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale a fost decizia privind crearea unei subcomisii mixte ruso-moldovenești de cooperare în domeniul educației, științei și tehnologiei în cadrul IPC. Această inițiativă va permite dezvoltarea unor soluții care vizează aprofundarea interacțiunii celor două țări în aceste domenii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load