TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Michalko: În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut mai mulți pași importanți

Michalko: În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut mai mulți pași importanți

Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție modul în care au loc procesele penale în R. Moldova în ultimele luni, a scris pe Facebook ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko, după ce ieri a fost reținut șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut mai mulți pași importanți în cele mai răsunătoare investigații penale. Moldova are nevoie de polițiști, procurori și judecători hotărîți și independenți, care să furnizeze rezultate reale în lupta împotriva corupției. Poporul moldovenesc merită să trăiască liber de corupție, protejat de instituții în care să poată avea încredere”, se spune în mesajul lui Peter Michalko.


Postarea diplomatului a fost apreciată pe Facebook de mai mulți deputați ai Blocului ACUM, dar și de premierul Ion Chicu.

Și directoarea Programului Justiție și Drepturile Omului la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi, a comentat la postarea ambasadorului că este un mesaj foarte bun transmis procurorilor, scrie noi.md cu referire la tv8.md.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut ieri pentru 72 de or, fiind bănuit într-un dosar penal inițiat pentru fals în acte și abuz în serviciu. Acesta ar fi primit, în martie 2017, o plîngere de la Vladimir Plahotniuc pe numele lui Veaceslav Platon pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificînd în cauza penală mai multe acte procesuale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load