Mărfuri de peste 220 de mii de lei, reţinute de inspectorii Serviciului Vamal

Mărfuri de peste 220 de mii de lei, reţinute de inspectorii Serviciului Vamal

În decurs de 72 de ore, Inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au contracarat nouă tentative de comercializare ilicită a mărfurilor de larg consum, fără acte de proveniență, notează Noi.md.


Potrivit estimărilor, valoarea loturilor reținute se cifrează la peste 220 000 lei.


În șase dintre cazuri, subiecții documentărilor sînt proprietari ai punctelor comerciale din orașele Șoldănești, Bălți și Rîșcani, unde inspectorii Echipelor Mobile au depistat loturi de mărfuri comercializate în lipsa actelor de însoțire și care, conform informațiilor deținute, au fost introduse ilegal în țară, prin eludarea controlului vamal.


Printre loturile reținute se numără articole vestimentare și de încălțăminte, telefoane mobile, tehnică audio și accesorii pentru instalații sanitare.


Controalele dispuse în cadrul respectivelor unități comerciale fac parte din șirul de acțiuni destinate combaterii traficului ilicit de mărfuri, astfel încît să fie atrase la răspundere nu doar persoanele culpabile de introducerea ilegală în țară a acestor bunuri, dar și beneficiarii finali.


Celelalte trei cazuri au fost consemnate în urma stopării regulamentare a unităților de transport, despre care erau deținute date că sînt implicate în trafic ilicit cu bunuri. În salonul acestora, inspectorii Echipelor Mobile au depistat preponderent haine și încălțăminte, dar și seturi de textile pentru casă.


Totodată, este de menționat că, majoritatea articolelor vestimentare și de încălțăminte reținute aveau marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.


Loturile au fost indisponibilizate pînă la finalizarea tuturor cercetărilor de rigoare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load