COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Chicu cere ajutorul cetățenilor în lupta cu virusul ucigaș

Ion Chicu cere ajutorul cetățenilor în lupta cu virusul ucigaș

Premierul Ion Chicu s-a adresat cetățenilor cu un apel să fie solidari cu acțiunile autorităților în combaterea epidemiei de coronavirus.

Potrivit premierului, dacă populația nu va răspunde conștient la apelul autorităților, eforturile depuse de acestea nu vor avea efectul scontat.

”Amploarea epidemiei se va extinde în Moldova și vom ajunge la un nivel cînd instituțiile medicale nu vor mai avea capacități să ne ajute pe toți”, a declarat Chicu.


Prmierul a dat drept exemplu statele lumii în care există un sistem medical bine dotat, dar care nu mai pot controla răspîndirea virusului ucigaș.

”În cazul cînd epidemia capătă amploare, niciun sistem medical nu mai poate face față”, a continuat premierul.

Șeful Guvernului susține că acțiunile pe care le întrepinde statul sînt menite să stopeze accelerarea procesului de apariție a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.

”Toate acțiunile pot avea efect doar dacă împreună ne mobilizăm și conștientizăm realitatea acestui pericol. Este un pericol enorm”, a spus Ion Chicu.

În acest moment, în Moldova sînt raportate 125 de cazuri de infectare cu COVID-19, doar pe parcursul zilei de marți au fost confirmate 16 cazuri noi de îmbolnăvire. Printre pacienți sînt și copii dar și două femei însărciate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load