COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

INVESTIGAȚIE! Mănușile medicale care se rup astăzi au fost cumpărate de guvernul Sandu

INVESTIGAȚIE! Mănușile medicale care se rup astăzi au fost cumpărate de guvernul Sandu

”Acestea sînt mănușile în care luptă medicii noștri cu coronavirusul. La prima lor întindere pe mînă plesnesc, sînt subțiri, de o calitate foarte proastă și nu asigură nici o protecție. Iată așa și trăim. Dar, oficial, ne merge bine și avem de toate”, a scris Ala Nemerenco, ex-ministru al Sănătății din Cabinetul Maiei Sandu.

Cu părere de rău, Nemerenco nu a scris nimic despre cum au ajuns aceste mănuși necalitative pe mîinile medicilor moldoveni.

Jurnaliștii de la telegraph.md au făcut o investigației, care demonstrează că mănușile au fost procurate de echipa Nemerenco.


Potrivit Registrului de Stat al Achizițiilor publice (vezi aici), mănușile au fost procurate în temeiul procedurii de achiziție nr.19/00048 din 17.06.2019, atunci cînd Ala Nemerenco deținea fotoliul de ministru al Sănătății în Guvernul Maia Sandu: ”Achiziționarea produselor de uz medical (articole parafarmaceutice) conform necesităților instituțiilor medico-sanitare publice (IMSP) și instituțiilor bugetare care prestează servicii medicale și sociale pentru anul 2020” – vezi aici.

Conform documentelor, guvernarea ACUM a procurat 4 999 160 de mănuși din vinil, de producție chineză, care sînt subțiri și plesnesc în timpul utilizării.

Din numărul total, 3 122 700 de mănuși au fost procurate de la Dita Est Farm SRL, o companie despre care a scris și RISE.md, și anume că era abonată la contracte cu statul în perioada Guvernului Vlad Filat. Pentru livrarea acestor mănuși necalitative, din vinil, compania Dita Est Farm SRL a încasat 951 798,96 lei – vezi aici.

O a doua partidă de mănuși, tot de producție chineză, a fost procurată de la compania Medeferent Grup SRL, care a livrat 1876460 de bucăți, tot din vinil.
Contractele de achiziție au fost semnate de către Eduard PATIC, directorul Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate, pus în funcție de aceeași Ala Nemerenco.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load