Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Maia Sandu va ține un discurs la Oslo

7 mai. 11:00   Politică
2052 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, 7 mai, își continuă vizita de stat la Oslo. Pe parcursul zilei va avea mai multe întrevederi.

În dimineața zilei se va întîlni cu prim-ministrul Jonas Gahr Støre, după care vor face declarații de presă. Cei doi oficiali urmează să discute despre cooperarea bilaterală moldo-norvegiană, inclusiv despre impactul deschiderii Ambasadei Regatului Norvegiei la Chișinău și a implementării Acordului de Liber Schimb semnat de Republica Moldova cu țările EFTA din care face parte și Norvegia, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Ulterior, președinta Maia Sandu va participa la o masă rotunda privind energia, care va avea loc la Agenția Norvegiană de Cooperare pentru Dezvoltare și va avea un discurs împreună cu miniștrii Energiei ale celor două țări, Terje Aasland și Victor Parlicov.

De asemenea, Maia Sandu va avea o întrevedere la Institutul Norvegian de Afaceri Externe și la Universitatea din Oslo, unde va ține un discurs public despre situația din Republica Moldova și din regiune.

Vizita de stat de două a președintei Maia Sandu la Oslo se va încheia în seara zilei. La hotelul Grand va avea loc un eveniment cultural artistic. Aici va fi vernisată o expoziție a pictoriței Valeria Duca, cunoscută în multe țări europene, iar virtuozul acordeonist Radu Rățoi va prezenta un recital de muzică de divertisment. Totodată, va avea loc și o prezentare a vinurilor moldovenești.


Evenimentul va fi prezentat de Ambasadoarea Republicii Moldova în Regatul Norvegiei, cu reședința la Stockholm, Liliana Guțan. Șefa statului fi însoțită la această manifestare de Altețele lor - Prințul Moștenitor Haakon și Prințesa Moștenitoare Mette-Marit.

3
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?