COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Întreprinderile municipale din Chișinău care au pierderi de peste 6 milioane de lei

Întreprinderile municipale din Chișinău care au pierderi de peste 6 milioane de lei

Șapte din cele 54 de întreprinderi municipale active din municipiul Chișinău au înregistrat anul trecut pierderi în sumă de 6 milioane 500 de mii de lei.

Cea mai neprofitabilă dintre întreprinderi este „Chișinău Proiect”, cu pierderi de 2 milioane 600 de mii de lei. Datele au fost prezentat la ședința operativă de astăzi a Primăriei, de șefa Direcției management financiar – Eugenia Ciumac.

Potrivit Eugeniei Ciumac, după „Chișinău Proiect”, ÎM „Direcția Construcții Capitale” este a doua întreprindere municipală care înregistrează cele mai mari pierderi. Anul trecut, acestea au fost estimate la un milion 930 de mii de lei. Nu o duce bine nici ÎM „Exdrupo” cu pierderi de un milion 400 de mii de lei înregistrate în anul 2019, transmite Noi.md cu referire la TV8.


Probleme financiare sînt și la Teatrul de Păpuși „Guguță”, care a înregistrat pierderi de 10 mii de lei, iar Centrul Lingvistic din domeniul culturi a avut anul trecut pierderi de 5 mii de lei.

Totodată, Întreprinderea municipală de administrație publică din sectorul Rîșcani a avut pierderi de 576 de mii de lei, iar ÎM „Binefăcătorul” pierderi de 100 de lei.

De cealaltă parte, multe dintre întreprinderile municipale înregistrează profituri substanțiale.

ÎM „Piața Centrală” a înregistrat anul trecut un profit de 9 milioane de lei, RTEC a avut profit de 2 milioane 700 de mii de lei, Parcul Urban de Autobuze – 797 de mii de lei, Infocom – 200 de mii de lei, Liftservice – 300 de mii de profit, Combinatul „Servicii Funerare” – 340 de mii de lei, Lumteh – 200 de mii profit, „Spații Verzi” – 712 mii de lei, Autosalubritate – 6 milioane 800 de mii, Parcul Dendrarium – profit de 80 de mii de lei.

Și Centrul Stomatologic municipal Chișinău a înregistrat profit în 2019 – de 600 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load