În Moldova a fost elaborată o lege privind tragerea la răspundere penală pentru glorificarea nazismului

În Moldova a fost elaborată o lege privind tragerea la răspundere penală pentru glorificarea nazismului

În Moldova a fost elaborat un proiect de lege privind tragerea la răspundere penală pentru lăudarea nazismului și a fascismului.

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul unui interviu acordat portalului Noi.md.

"A fost elaborat un proiect de lege privind tragerea la răspundere penală pentru glorificarea nazismului și a fascismului, și la noi în țară, de asemenea, se va trage la răspundere penală pentru lăuda obiectelor naziste. Există un astfel de proiect de lege și îl vom promova", a afirmat șeful statului.

De asemenea, el a menționat că se pregătește un plan mare de măsuri pînă pe 24 august, cînd vor fi celebrați 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub fascism. "Am invitat cîțiva parteneri străini, inclusiv președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko. Sub egida președintelui, vor avea loc evenimentele de la Șerpeni, va avea loc inaugurarea unor noi monumente. În afară de aceasta, va fi restaurat Monumentul Eroilor-Eliberatori, instalat la Chișinău în fața Academiei de Științe a Moldovei. În seara zilei de 24 august, în piața centrală a țării va avea loc un concert grandios, unde va evolua cîntăreața rusă Elena Vaenga, care va interpreta melodii din anii războiului. Momentul culminant al evenimentului vor fi artificiile de sărbătoare", a spus președintele.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load