COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hotărîrea autorităților din Sîngerei de a plasa orașul în carantină, fără temei legal

Hotărîrea autorităților din Sîngerei de a plasa orașul în carantină, fără temei legal

Hotărîrea de intrare în carantină a orașului Sîngerei nu are bază legală și nici întemeiere. Declarația aparține prim-ministrului Ion Chicu.

„Am discutat despre interacțiunea cu autoritățile publice locale, în special am atras atenția la faptul că mai mulți reprezentanți ai mai multor autorități publice locale aprobă decizii care nu corespund deciziilor aprobate de Comisia Situații Excepționale Centrale a Republicii Moldova”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

„În acest sens, remarcăm unele inițiative de instituire a regimului de carantină în localități întregi, fără temei. Aici mă refer la Sîngerei. Primarul de acolo a luat o decizie care nu are acoperire nici legală și nici întemeiere, de aceea, am rugat colegii să facă un apel și îl fac și eu la adresa APL, să acționăm coordonat, acțiunile noastre să fie întemeiate și să nu interfereze, să nu paralizeze viața și activitățile în localitățile respective”, a conchis premierul Republicii Moldova.

Amintim că ieri orașul Sîngerei a intrat în carantină, după ce o femeie, recent revenită din Marea Britanie, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus însă a reușit să contacteze cu aproape 30 de persoane pînă a fi internată. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sîngerei, în comun cu primarul orașului, Arcadie Covaliov.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load