COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gaiciuc: Eu plătesc impozite pentru ca poliția să asigure respectarea legilor

Gaiciuc: Eu plătesc impozite pentru ca poliția să asigure respectarea legilor

Veteranii care au protestat joi în fața Parlamentului vor depune o plîngere la Procuratura Generală, în legătură cu acțiunele polițiștilor în timpul manifestației.

Combatanții susțin că au fost bruscați și provocați de oamenii legii. Declarația a fost făcută de Constantin Covrig, veteranul răboiului de la Nistru, în cadrul emisiunii "În centrul atenției" de la Publika TV.

"Avem probe de la medicii legiști pentru traumele produse veteranilor noștri, vom depune neapărat plîngere la Procuratura Generală, se vede clar pe mai multe poze, video că protestatarii stau simplu", a spus veteranul, Constantin Covrig.

La rîndul său, consilier prezidențial în domeniul apărării, Victor Gaiciuc, susține că polițiștii au apărat ordinea publică în condițiile în care protestarii au blocat, timp de cîteva ore, circulația transportului în centrul Capitalei.

"Ei lezează drepturile tuturor cetățenilor din prejur. Eu propun ca noi toți, nu important veterani, nu veterani, general, soldat, noi toți trebuie să respectăm regulile, să respectă, legile. Eu plătesc impozite pentru ca poliția să asigure respectarea legilor", a spus consilierul prezidențial în domeniul apărării, Victor Gaiciuc.

Inspectoratul General al Poliţiei a pornit două procese penale în cazul protestului de joi al veteranilor războiului de la Nistru din faţa Parlamentului, care, ulterior, au blocat o porţiune a bulevardului Ştefan cel Mare. Anunţul a fost făcut de către şeful adjunct al IGP, Marin Maxian, care a insistat că polițiștii au acționat perfect legal cu scopul de a menține ordinea publică în timpul protestului. Un proces penal a fost pornit pentru destabilizare în masă, chemare la violenţă şi ură, iar altul pentru împiedicarea exercitării activității de asigurare a ordinii publice.

Totodată, poliţia a întocmit trei procese contravenționale: pentru nesubordonatoarea cerințelor angajaților de Poliție, pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică, dar şi pentru blocarea drumului. În cadrul proceselor contravenţionale, nouă persoane, deja au fost audiate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load