Femeia care a spart stereotipuri de dragul visului de a deveni mamă (VIDEO)

Audio
Femeia care a spart stereotipuri de dragul visului de a deveni mamă (VIDEO)

Istoria de astăzi este una despre lupta unei femei cu prejudecățile.


E despre o persoană cu dizabilități care a depășit bariere de dragul împlinirii unui singur vis, și anume cel de a deveni mamă.


Anii copilăriei, cei mai frumoși ani din viața unui om, pentru Natalia Aga, protagonista de astăzi a rubricii „Moldovenii care scriu istorie”, au fost ani în care a învățat să lupte pentru opinia sa, pentru locul său în societate. Timp de zece ani, ea a învățat la o școală-internat, unde și-a făcut mulți prieteni, a învățat multe lucruri noi, dar și a trecut prin încercări dure, care îl maturizează pe copil la o vîrstă mult prea fragedă.


Natalia Aga, originară din satul Măgdăcești, raionul Criuleni, s-a născut cu o anomalie de dezvoltare a aparatului locomotor. Deși spune că a avut o copilărie frumoasă la Școala-internat din Ialoveni, ea recunoaște că și-ar fi dorit să fie aproape de familie și de frați.


„Locul unui copil este în familie, dar nu într-o școală-internat”, susține Natalia.


În pofida problemelor de sănătate și prejudecăților cu care s-a confruntat, a luptat pentru visele sale, a făcut o școală, s-a angajat în cîmpul muncii, s-a căsătorit și, cel mai important, a devenit mamă.


Vă invităm să cunoașteți istoria Nataliei Aga în materialul video postat mai jos.

Alte reportaje din proiectul ”Moldovenii care scriu istoria” puteți găsi aici.

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load