COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dumbrăveanu, despre coronavirus: Bilanțul poate crește

Dumbrăveanu, despre coronavirus: Bilanțul poate crește

Primul caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat oficial de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în Republica Moldova.

Astăzi, ministrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu mai multe declarații în acest sens, transmite Noi.md cu referire Știri.md:

„Primul caz de boală nu a fost un caz neașteptat pentru țara noastră, iar numărul de cazuri ar putea crește. Îndemnăm persoanele revenite din zonele afectate de COVID-19 să manifeste maximă responsabilitate, să respecte regimul de carantină de 14 zile și recomandările medicilor de familie, iar la primele simptome de boală să apeleze 112.


E nevoie de a acționa coordonat și responsabil cu toții, pentru a identifica și verifica posibilele cazuri de infecție, pentru a preveni răspîndirea ulterioară a virusului și a minimiza transmiterea acestuia de la o persoană la alta.

Fac apel către toată populația să fie precaută și să respecte recomandările medicilor și a autorităților”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 8 martie 2020, s-a decis instituirea gradului de alertă Cod portocaliu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, ce presupune intensificarea măsurilor de control privind răspîndirea Coronavirusului de tip nou pe teritoriul republicii și mobilizarea resurselor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load