COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două autocare cu moldoveni, amendate cu cîte 15.000 de lei

Două autocare cu moldoveni, amendate cu cîte 15.000 de lei

Două autocare pline cu moldoveni au fost stopate de către Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) pentru operarea curselor neautorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit informației, autocarele au fost stopate ieri, 8 mai, pe traseul M5 ChișinăuCriva și ar fi aparținut unei firme din Rusia, transmite știri.md.

„În cadrul controlului au fost stopate pentru verificare două autocare ce aparțin unor întreprinzători individuali din Federația Rusă, care efectuau curse ocazionale în trafic internațional pe linia Moscova – Bălți – Chișinău – Tiraspol fără a fi autorizați de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.


În cadrul controlului, conducătorii auto nu au putut prezenta inspectorilor ANTA careva acte, care ar sta la baza efectuării legale a curselor rutiere de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova din Federația Rusă.

Prin urmare, cei doi conducători auto, reprezentanți ai companiilor de transport din Federația Rusă, au fost sancționați în conformitate cu Art.197 alin. (2) al Codului Contravențional pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic internațional, fiind aplicate amenzi de 15.000 lei pentru fiecare caz în parte, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al ANTA.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load