Doi angajaţi ai poliţiei vor fi cercetați penal. Află de ce sînt acuzați?

Doi angajaţi ai poliţiei vor fi cercetați penal. Află de ce sînt acuzați?

Procurorii anticorupţie au transmis spre examinare instanţei de judecată, cauza penală în privinţa a doi angajaţi ai poliţiei. Urmărirea penală a avut loc la 05 ianuarie 2018, pe faptul coruperii pasive. 

În cadrul urmăririi penale a fost stabilit că în dimineaţa zilei de 6 decembrie 2017, din motivul încălcării Regulamentului circulaţiei rutiere, a fost stopat un automobil. Drept urmare, de la conducătorul automobilului au fost extorcaţi bani ce nu li se cuvin în sumă de 1 000 lei, pentru a nu solicita intervenţia echipajului Inspectoratului Naţional de Patrulare cu atribuţii de agent constatator, care urma să întocmească procesul-verbal cu privire la contravenţia săvîrşită.

În urma măsurilor speciale de investigaţie, au fost adunate suficiente probe ce-i încriminează. Printre acestea se găseşte şi o înregistrare audio ce conţine discuţia.

În cadrul audierilor, învinuiţii nu şi-au recunoscut vina.

În baza art.324 alin.(2) lit.b) şi c) din Codul penal, cei doi riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load