COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dezastru la OrheiLand. Oamenii nu au ținut cont de restricții

Dezastru la OrheiLand. Oamenii nu au ținut cont de restricții

Scandalul de la „Orheiland” continuă. Deputata Marina Tauber, mai mulți reprezentanți ai PP „Șor” și localnici s-au opus pe parcursul întregii zile deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de a interzice activitatea parcurilor de distracții, pînă la îmbunătățirea situației pandemice.

După-amiază, după ce un grup de oameni au demontat mai multe porțiuni de gard și au lăsat oamenii să intre pe teritoriul parcului de distracții, în acestuia au fost dislocați zeci de polițiști care să asigure ordinea publică și să nu permită aglomerarea, transmite tv8.md.

La fața locului a mers și Marin Maxian, șef adjunct al Direcției Generale Intervenții din cadrul IGSU.


„Sînt ilegali. Nu au nici autorizație sanitară de funcționare din 25 mai încă”, ne-a declarat la telefon Maxian.

Într-un comunicat de presă, IGP îndeamnă administrația „Orheiland” și autoritățile locale să se conformeze deciziei CNESP.

„Precizăm faptul că demontarea gardului îi păstrează statutul de parc de distracții și, respectiv, agentul economic este obligat să se conformeze, de rînd cu ceilalți antreprenori, restricțiilor impuse de autorități. Inspectoratul General al Poliției menționează că polițiștii au asistat la toate acțiunile întreprinse de aceștia, monitorizînd ordinea publică și securitatea cetățenilor și cere, în continuare, conformare și respectarea gradului de sănătate publică; mai ales că publicul prezent acolo este format preponderent din copii”, se menționează în comunicat.

Deputata PP „Șor” Marina Tauber spune că va contesta decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a interzice activitatea parcului de distracții în perioada pandemiei de coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load