COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum vor fi calculate facturile la energia electrică în perioada de carantină

Cum vor fi calculate facturile la energia electrică în perioada de carantină

Pentru evitarea riscurilor de contaminare cu virusul de tip nou COVID19, Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. extinde perioada închiderii oficiilor sale comerciale din Chișinău și din regiuni pînă pe data de 27 martie curent. Furnizorul va emite pînă la sfîrșitul lunii facturi calculate în baza indicilor estimativi, transmite MOLDPRES.

„Ținînd cont de situația excepțională şi condițiile specifice de prestare a unui serviciu continuu consumatorilor noștri, corelat cu recomandările Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale pentru evitarea riscului de răspîndire a coronavirusului, aducem la cunoștință că în perioada de pînă la 31 martie curent, nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice. Această măsură are un caracter temporar și corespunde Regulamentului cu privire la furnizarea energiei electrice al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică”, indică surse de la Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L.

Clienții vizați de această modificare operațională vor primi facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor.


„Menționăm că această acțiune impusă de circumstanțe explicabile și justificate vizează doar consumatorii care urmează să primească în această perioadă, conform graficului individual, facturile pentru energia electrică consumată”, conform întreprinderii.

Facturile pentru energia electrică pot fi achitate la distanță: prin internet, cu cardul bancar, la terminale.

„Rugăm consumatorii noștri să efectueze plățile fără întîrzieri pentru a evita acumularea datoriilor, care la rîndul lor ar conduce la datorii față de producătorii/ furnizorii noștri de energie, ceea ce ar pune în pericol livrarea continuă”, arată comunicatul Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load