COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum sînt tratați pacienții moldoveni infectați cu coronavirus

Cum sînt tratați pacienții moldoveni infectați cu coronavirus

Medicii moldoveni folosesc în schemele de tratament ale bolnavilor infectați cu coronavirus de tip nou antibiotice, antipiretice, antivirale, antitusive, preparate cardiovasculare, pentru respirație și pentru ridicarea imunității.

Aceasta rezultă dintr-o circulară a Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) adresată instituțiilor medical-sanitare din Republica Moldova. CAPCS anunță în document că spitalele, pe parcursul a 60 de zile, sînt în drept să achiziționeze, la propria decizie, anumite medicamente dintr-o listă de 69 de preparate, transmite anticoruptie.md.

În listă nu se regăsesc preparatele aplicate de unii medici din Romînia, care ar fi dat rezultate bune în tratarea coronavirusului, cum ar fi în Timișoara.


Surse din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ne-au comunicat că nu există un protocol privind tratarea coronavirusului de tip nou, iar medicii folosesc schemele de tratament a simptomelor, cum ar fi tusea și febra, sau a afecțiunilor provocate, ca pneumonia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load