CSM a respins cererea Domnicăi Manole

CSM a respins cererea Domnicăi Manole

Solicitarea fostei judecătoare a Curții de Apel Chișinău Domnica Manole de anulare a hotărîrii privind demiterea sa din funcție a fost respinsă astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii, notează Noi.md.

Astfel, CSM și-a menținut în vigoare decizia prin care Manole a fost declarată incompatibilă cu funcția de judecător și demisă din funcție. Magistrata i-a acuzat pe membrii Consiliului de faptul că i-au încălcat drepturile, neoferindu-i dreptul la replică.

”Dvs. mi-ați făcut un proces de inchiziție. Eu nu am avut posibilitatea să mă apăr. Nu am văzut acuzațiile care îmi sînt aduse decît în ziua examinării cauzei în ședința CSM. E ca și cum m-ați fi condamnat cu sentință fără a-mi înainta învinuirea”, a declarat Domnica Manole.

În luna iulie anul trecut, Domnica Manole a fost eliberată oficial din sistem, decretul fiind semnat de președintele Igor Dodon. Decizia CSM cu privire la demisie a avut la bază avizul consultativ sal Serviciului de Informații și Securitate, care a constatat existența unor factori de risc în activitatea magistratei. Pe numele lui Manole a fost intentat un dosar penal după ce în 2016 a decis să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituţiei. Atunci, CSM a dispus ridicarea imunităţii magistratei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load