Consumatorii vor primi mai multe informații despre produsele alimentare

Consumatorii vor primi mai multe informații despre produsele alimentare

Legea privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Aceasta prevede asigurarea unui nivel mai înalt de protecţie a consumatorului, informează MOLDPRES.


Proiectul va oferi persoanelor cadrul legal necesar pentru a selecta în mod sigur produse alimentare, ținînd cont de considerațiile de ordin sanitar, economic, ecologic, social etc. Astfel, actul legislativ își propune de a apăra interesele legitime ale consumatorilor și de a promova fabricarea și plasarea pe piață a produselor alimentare de calitate.


Documentul urmează să servească atît intereselor pieței interne, cît și celei externe, prin simplificarea legislației, impunerea etichetării obligatorii a produselor alimentare de o manieră clară și lizibilă pe înțelesul consumatorilor.


Conform legii, producătorii sau comercianții sînt obligați să menționeze denumirile produselor, ingredientele folosite, cantitatea acestora, data producerii și data limită de consum, condițiile de păstrare, numele sau denumirea comercială și adresa operatorului din businessul alimentar și alte informații.


Noua lege se află în concordanță cu legislația privind domeniul siguranței alimentelor și protecției consumatorilor și este aliniată la standardele europene.


Prezentul document intră în vigoare la 12 luni de la data publicării sale în Monitorul Oficial. Totodată, Guvernul, în termen de 12 luni de la data publicării, va pune în concordanţă actele normative cu prezenta lege și va întreprinde măsurile necesare  pentru aplicarea acesteia.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load