Panică la bordul cursei aeriene Istanbul-Chișinău

Panică la bordul cursei aeriene Istanbul-Chișinău

După ce pe pagina Runway 08 au apărut mai plîngeri anonime ale unor pasageri ale cursei 9U746 Istanbul-Chișinău care au relatat că pilotul a efectuat manevre periculoase, Air Moldova s-a autosesizat și anunță că experții companiei investighează această situație și ulterior va reveni cu detalii.


Autoritatea Aeronautică Civilă informează că s-a autosesizat și ea și va efectua o anchetă.


Administratorii pagini spun că au verificat informațiile relatate de pasageri cu ajutorul Flightradar24.com care arată, potrivit lor ,„un traiect foarte straniu, cu viraje necaracteristice unui zbor normal, și profilul vertical foarte non-standard”.


„După ce am analizat și înregistrările de pe LiveATC.net, am înțeles că totuși s-a întîmplat ceva în timpul acelui zbor”, spun administratorii Runway 08.


Pe de altă parte Air Moldova susține că manevrele piloților au fost efectuate conform instrucțiunilor. „Din primele constatări ale experților putem spune că toate manevrele piloților au fost în deplină conformitate cu instrucțiunile, avînd în vedere că au fost efectuate în contextul unor condiții meteo periculoase. Mai exact, toate manevrele piloților au avut drept scop evitarea turbulențelor care prezentau risc pentru aeronavă și pasageri” se arată într-un comunicat al companiei aeriene.


Tot acolo se menționează că pînă în prezent nu a fost depusă nicio plîngere din partea vreunui pasager de pe cursa 9U746 Istanbul-Chișinău.


Potrivit Autorității Aeronautice Civile, zborul a avut loc vineri 19 aprilie 2019 pe cursa Istanbul – Chișinău și a fost executat de compania ucraineană „Yan Air”, fiind contractată de compania aeriană „Air Moldova”. AAC a deschis o anchetă și va veni cu detalii și clarificări suplimentare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load