COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți lucrători medicali au primit pînă acum indemnizații unice de 16 mii de lei

Cîți lucrători medicali au primit pînă acum indemnizații unice de 16 mii de lei

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunță că pînă la ora actuală circa 800 de lucrători medicali au primit indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului. Potrivit ei, cifra se schimbă lunar, în funcție de numărul de îmbolnăviri în rîndul cadrelor medicale.

Ministra spune că la Spitalul din Ștefan Vodă, acolo unde a existat un focar de COVID în rîndul angajaților, toți lucrătorii medicali au beneficiat de această indemnizație.

„Activitatea instituției medicale o perioadă destul de îndelungată pentru că a fost realizată testarea intensivă a personalului medical. Spitalul nu a fost activat cu profil COVID , dar absolut toți angajații acestui spital, indiferent dacă vorbim de acordarea sau neacordarea actului medical, reieșind din faptul că sînt lucrători medicali, au primit 16 mii de lei”, a menționat Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.


Totodată, ministra a menționat că a existat un caz cînd o instituție medicală privată și-a sistat activitatea de la declanșarea pandemiei și angajații acestui spital nu vor beneficia de indemnizațiile unice pentru că nu s-au contaminat ca rezultat al contactului cu pacienți bolnavi de coronavirus.

Pînă astăzi au fost confirmate 1691 cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-399, farmaciști-21, asistenţi medicali-667, felceri-89, personal auxiliar-515 persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load