COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine este Olga Bordeianu, noul director general al Teleradio-Moldova

Cine este Olga Bordeianu, noul director general al Teleradio-Moldova

Olga Bordeianu a fost aleasă în funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) cu votul a şapte membri dintre cei opt ai Consiliului de Supraveghere (CS) al TRM, în cadrul şedinţei de astăzi, 14 noiembrie.

Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat: Spătaru Nicolae; Violeta Cojocaru; Marina Ţurcan; Daniela Miţelea; Veaceslav Vlad; Alexandru Vasilachi; Tatiana Munteanu, scrie ZdG.

La concursul pentru funcţia de director general al TRM au depus dosare de participare Ion Terguţă (CV), Cornelia Stefoglu (CV) şi Olga Bordeianu (CV).


Bordeianu are 40 de ani. Aceasta a deţinut funcţia director general al TRM din 2015. În perioada 2013—2015, conform CV-ului său prezentat la concurs, la „CTC Media”, în funcţia de director de programe în cadrul Departamentului internaţional. În 2004—2011, Olga Bordeianu a fost departe de presă, fiind director la „Intermobcom” SRL, o firmă care acum este fondată de SRL „Starcomunicaţie Grup”, care deţine agenţia de publicitate Galartmedia. Firmele şi agenţia sînt administrate de Serghei Staruş. Totodată, ea a fost conducătorul grupului brandului BeMobile. Din 1998 şi pînă în 2004, Bordeianu a activat la Radio PoliDisc şi la Русскоe Радио Moldova.

Anterior, funcția deținută de Constantin Marin, care și-a dat demisia în decembrie 2014, spunînd că și-ar fi încheiat misiunea de reformare a posturilor publice de radio și televiziune.

La 10 iulie 2019, conducerea „Teleradio-Moldova” susținea că postul public de televiziune Moldova 1 a devenit ținta unei campanii de defăimare inițiată de partidele de la guvernare și le acuză de „imixtiune în politica editorială” și încercarea de a institui un „control politic”. În acest sens, conducerea Moldova 1 a solicitat societății civile, ong-urilor de media, dar și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, să ia atitudine și să-i ofere suport.

După ce deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului au audiat raportul de activitate al Companiei Teleradio-Moldova și al televiziunii Moldova 1, aceştia au decis să propună eliberarea din funcție a președintei IP Compania „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, și a directoarei Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova” este numit în funcţie, în bază de concurs, pentru un mandat de şapte ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load