TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cetățenii din nordul Moldovei sînt mulțumiți de proiectele lansate de Președinte

Cetățenii din nordul Moldovei sînt mulțumiți de proiectele lansate de Președinte

Cele mai stringente probleme în localitățile Moldovei sînt drumurile, lipsa locurilor de muncă și a infrastructurii necesare.

În cadrul unei întîlniri de astăzi cu Prim-ministrul Ion Chicu locuitorii raionului Sîngerei au salutat lansarea unor astfel de inițiative prezidențiale precum proiectele de modernizare a drumurilor, a iluminatului stradal, de construcție a rețelelor de apeducte și a sistemelor de canalizare, precum și de creare a unor platforme industriale și de soluționare a problemelor gunoiștilor neautorizate, relatează Noi.md.


Șeful Cabinetului de miniștri a informat cetățenii prezenți că în anul curent pentru reparația drumurilor în localități va fi alocat un miliard de dolari. Pe lîngă aceasta, în buget sînt prevăzute mijloace impunătoare pentru construcția rețelelor de apeduct și canalizare. Astfel, pentru modernizarea iluminatului stradal vor fi direcționate 140 milioane de lei. Ion Chicu a declarat că datorită sprijinului partenerilor externi va fi construită o infrastructură pentru colectarea și prelucrarea deșeurilor.

La începutul anului curent Igor Dodon a anunțat despre lansarea unor programe naționale de modernizare a drumurilor, de finalizare a gazificării, de construcție a rețelelor de apeducte și canalizare, de asigurare a satelor cu iluminatul stradal și de amenajare a unor platforme pentru colectarea deșeurilor menajere în fiecare sat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load