Ce spun moldovenii despre troleibuzul unic prezentat în Moldova (VIDEO)

Ce spun moldovenii despre troleibuzul unic prezentat în Moldova (VIDEO)

Un troleibuz dotat cu camere de supraveghere, aer condiționat și prize USB a fost prezentat, în premieră, la expoziție. 

 Autoritățile municipale au menționat că troleibuzul va circula în Capitală după expoziție, iar pînă la sfîrșitul anului vom avea 15 astfel de vehicule pe străzile din Chișinău.


„Troleibuz de ultimă generație va ușura călătoria oamenilor prin faptul că are aer condiționat, prize de încărcare a telefoanelor mobile și camere de luat vederi. Cetățenii vor putea călători cu astfel de troleibuze tocmai peste două săptămîni.


Troleibuzul cu propulsie autonomă este dotat cu baterii reîncărcabile care vor economisi energia electrică necesară pentru deplasare cu pînă la 30 la sută, în comparație cu un vehicul obișnuit. Troleibuzul a fost vedeta expoziției, iar oamenii care l-au admirat spun că abia așteaptă să urce în el, mai ales pe timp de vară, cînd în transportul public e ca în saună.


Bine le va fi nu doar călătorilor, dar și șoferilor. În cabina acestora vor fi montate aparate de aer condiționat, dar și monitoare de pe care vor putea urmări tot ce se petrece în troleibuz.


„Troleibuzele este cu energie autonomă, dotate cu 160 de acumulatoare, care ne permit deplasarea în afara rețelei de contact la o distanță de 20 km. Toate unitățile de transport sînt dotate cu sistem de aer condiționat, camere de supraveghere, prize USB, podele joase, lumini LED”, Dorin Ciornîi, director RTEC.


Pe pagina de Facebook a primăriei se spune că troleibuzul de ultimă generație va începe să circule pe străzile Capitalei după expoziție, iar pînă la sfîrșitul anului în municipiu vor fi 15 vehicule de acest gen.


Troleibuzul de generație nouă va putea fi admirat pînă sîmbătă.


Vedeți mai jos opinia moldovenilor despre acest troleibuz:


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load