COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce se cunoaște despre noile categorii de vize britanice

Ce se cunoaște despre noile categorii de vize britanice

Premierul Boris Johnson și-a anunțat intenția de a introduce noi categorii de vize de lucru pentru cetățenii străini în 2020. În cadrul unui interviu Johnson a specificat că întreaga forța de muncă ar trebui să contribuie la dezvoltarea Regatului Unit.

Prima categorie va include oameni de știință, lideri și organizatori de startup-uri. Această direcție în viitor va fi numită „talent excepțional”. De asemenea, premierul a menționat că această categorie este scutită de ofertele angajatorilor din Marea Britanie. Vizele vor fi eliberate prompt.

A doua categorie este destinată profesioniștilor cu înaltă calificare. În acest caz, o invitație constituie un factor obligatoriu.


A treia categorie este destinată muncitorilor care vin în Regat pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se angaja în cîmpul muncii. Munca sezonieră nu necesită cunoștințe și calificări semnificative, dar în această categorie nu există modalități de a obține un permis de ședere.

Inovațiile sînt similare cu politica migraționistă a Australiei. Potrivit lui Boris Johnson, după Brexit sistemul va recăpăta controlul frontierei britanice și va face Regatul deschis pentru întreaga lume. Majoritatea experților, însă, sînt convinși de scăderea numărului de imigranți după ce Marea Britanie va părăsi UE.

Nu este lipsit de importanță nici faptul că muncitorii migranți din UE și din celelalte țări ale lumii vor fi de acum încolo în condiții egale în cazul angajării în Marea Britanie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load