COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce întreprinde Ministerul Sănătății pentru a preveni răspîndirea coronavirusului

Ce întreprinde Ministerul Sănătății pentru a preveni răspîndirea coronavirusului

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dispus astăzi extinderea procesului de completare a fișelor epidemiologice la nivelul tuturor statelor cu transmitere locală din care revin cetățenii Republicii Moldova, în scopul monitorizării eficiente a situației epidemiologice și reducerii riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție prin Coronavirus de tip nou, pe teritoriul țării.

De asemenea, în cadrul ședinței Punctului Focal pentru prevenirea și controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, s-a discutat despre realizarea unor materiale informative și pentru lucrătorii medicali, în corespundere cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății ce vizează asigurarea capacităților de supraveghere activă, depistare precoce, management al cazurilor și prevenirea riscurilor de răspândire a infecției cu Coronavirus de tip nou, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

În ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun caz suspect de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.


Cu referire la informația apărută în presă, privind infectarea prin coronavirus de tip nou a unei persoane care a zburat cu o cursă aeriană din Chișinău, spre Moscova, Punctul Focal Național anunță că nu a fost informat oficial de către autoritățile din Rusia despre acest lucru. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Misiunilor Diplomatice, au fost solicitate informații oficiale în acest sens.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load