COVID-19 în MOLDOVA

Bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, inaugurat la IGSU (VIDEO)

Bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, inaugurat la IGSU (VIDEO)

Pe 22 august, în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a avut loc un eveniment solemn de inaugurare a bustului Marelui Domnitor Ștefan Cel Mare și Sfînt.

La ceremonia oficială a participat, conducerea IGSU reprezentată de general - maior Mihail Harabagiu, oaspeți din România în persoana generalului de brigadă în rezervă Ion Burlui, reprezentanți a Asociației Obștești Ștefan cel Mare, dar și salvatori din cadrul instituției.

Bustul voievodului a fost dezgolit în urma desfășurării unei proceduri solemne în care s-a vorbit despre simbolul identității naționale, dar și patriotismul față de țară.


În discursurile sale, oficialii au menționat despre importanța simbolurilor naționale în fiecare instituție, dar și despre încărcătura emoțională pe care o reprezintă.

Bustul a fost ctitorit în urma unei cooperări strînse cu Asociația Obștească Ștefan cel Mare, fiind o donație a entității, salvatorilor și pompierilor din Republica Moldova, dar și datorită aportului oferit de colegii din România în persoana generalului de brigadă Ion Burlui.

Conducerea IGSU a mulțumit participanții activi care au depus eforturi pentru edificarea monumentului fiind menționați cu distincții și mențiuni. În cadrul ceremoniei un sobor de preoți a Bisericii “Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail” a desfășurat un serviciu divin, iar evenimentul a culminat cu depuneri de flori la bustul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load