Brink încurajează schimbările menite să asigure independența justiției

Brink încurajează schimbările menite să asigure independența justiției

Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, se află într-o vizită în Republica Moldova.

Aceasta a reiterat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, poziția Statelor Unite privind importanța societății civile și a încurajat participanții să continue să-și aducă aportul la dezvoltarea democrației în Moldova. Bridget Brink a subliniat importanța transparenței, responsabilizării și participării cetățenilor în procesul de luare a deciziilor, precum și sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru alegeri libere și corecte, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, Bridget Brink a încurajat eforturile de combatere a corupției și schimbările menite să asigure independența justiției, ambele fiind esențiale pentru independența Republicii Moldova și capacitatea acesteia de a atrage investiții străine.

Oficialul american a avut o întrevedere și cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi. În cadrul întîlnirii cei doi oficiali au reafirmat interesele comune ale țărilor, inclusiv sprijinul SUA pentru parcursul european ales de Republica Moldova. Bridget Brink a mulțumit ministrului pentru atenția Guvernului de la Chișinău acordată problemei combaterii traficului de ființe umane.

Totodată, Bridget Brink a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue implementarea reformelor cheie prevăzute în Acordul de Asociere, în special reformele în sectorul bancar și cel judiciar. De asemenea, oficialul a accentuat importanța implementării măsurilor în vederea combaterii corupției pentru a asigura independența Republicii Moldova.

Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA s-a întîlnit și cu vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic. În cadrul întrevederii, Brink a încurajat menținerea tendinței pozitive înregistrate la sfîrșitul anului trecut în problema transnistreană. În calitatea sa de reprezentant special al Statelor Unite în cadrul negocierilor în format 5+2, Bridget Brink a accentuat angajamentul continuu al SUA pentru un proces orientat spre rezultate. La fel, oficialul a încurajat finalizarea implementării acelor obiective care ar oferi un statut special pentru regiunea transnistreană, asigurînd în același timp suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load