Aproape 70 de producători de vin participă la Ziua Națională a Vinului

Aproape 70 de producători de vin participă la Ziua Națională a Vinului

Startul ediției aniversare a celei mai importante sărbători naționale dedicate Vinului Moldovei a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.


În acest an, în premieră, sărbătoarea s-a extins pînă în scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” și strada pietonală „E. Doga” din Chișinău, transformîndu-se într-un adevărat Orășel al Vinului, transmite Știri.md.


Locuitorii capitalei și turiștii aflați la Chișinău au ocazia să vadă și să guste din vinurile a 68 de producători care sînt prezenți în PMAN la ediția a 18-a a Zilei Naționale a Vinului.


Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a declarat a declarat că vinificatorii din țară vor fi susținuți de ministerul pe care îl conduce.


"Talentul și eforturile lor vor fi susținute de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, astfel ca vinificatorii noștri să înregistreze performanță și să satisfacă cerințele consumatorilor din țară, dar și de peste hotare. În primele 6 luni ale anului, Guvernul a contribuit cu peste 70 de milioane de lei la susținerea sectorului vitivinicol și vreau să asigur că vom continua acest suport, ca să aducem plusvaloare vinurilor moldovenești, inclusiv prin dezvoltarea programului național „Vinul Moldovei-2030” a declarat Georgeta Mincu.


Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, a declarat că diversitatea și unicitatea vinurilor moldovenești trebuie promovată cu toată forța pe piața internă și la export. „Ediția de anul acesta depășește limitele Pieței Marii Adunări Naționale și se extinde pe o suprafață de 25 000 de metri pătrați. La crearea acestui orășel al vinului au muncit cu pasiune și răbdare peste 1.600 de persoane”, a spus Gheorghe Arpentin.


Totodată, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Zilei Naționale a Vinului a avut loc tradiționala decernare a medaliilor de recunoștință și a premiilor care marchează succesele remarcabile ale reprezentanților sectorului vitivinicol. 


Știri.md amintește că pînă pe 6 octombrie, ora 07.00, va fi sistată circulația rutieră pe bulevardul Ștefan Cel Mare, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin. Transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load