A încercat să corupă doi polițiști

A încercat să corupă doi polițiști

Oamenii legii au reținut la sfîrșitul săptămînii trecute un bărbat, pentru tentativă de corupere a doi polițiști.

Potrivit denunțurilor parvenite de la polițiștii de patrulare pe adresa Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), bănuitul intenționa să le ofere mijloace bănești în sumă de 300 de euro angajaților Batalionului de Patrulare Sud al INP, pentru ca aceștia să nu întreprindă măsuri ce intră în obligațiunile de serviciu, și anume pentru a nu fi documentat pentru conducerea în stare de ebrietate a automobilului. 

Bărbatul, în vîrstă de 29 de ani, locuitor al satului Chiriet-Lunga, raionul Ceadîr-Lunga, stopat pentru conducere neadecvată a mijlocului de transport, a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul acesteia fiind de 0,24mg/l în aerul expirat. 
 
Ulterior, urmare a acțiunilor de urmărire penală și investigații speciale, suspectul a fost reținut în flagrant delict de ofițerii SPIA și angajații CNA în momentul transmiterii celor doi polițiști a sumei de 200 de euro din cei 300 de euro promiși.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art.325 alin (1) Cod penal (corupere activă). Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 pînă la 4000 de unităţi convenţionale. 
 
Suspectul a fost reținut conform prevederilor art. 166 al Codului de procedură penală al RM, pe un termen de 72 ore.

Pe parcursul perioadei 20 februarie – 8 martie curent, angajații SPIA au documentat 7 cazuri de corupere activă săvîrșite de către conducătorii auto, stopați de inspectorii de patrulare, pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load