COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost aprobat proiectul de lege privind fondurile de pensii facultative

A fost aprobat proiectul de lege privind fondurile de pensii facultative

Executivul Republicii Moldova, în şedinţa de miercuri, 10 iunie, a aprobat şi a prezentat Parlamentului spre examinare proiectul de lege privind fondurile de pensii facultative.

Acest proiect transpune parţial Directiva Uniunii Europene privind activitățile și supravegherea instituțiilor pentru furnizarea de pensii ocupaționale, transmite Moldpres.

„Prezenta lege stabilește cadrul legal privind constituirea și funcționarea fondurilor de pensii facultative, ca parte a sistemului de asigurări cu pensii facultative, pe baza economiilor capitalizate individuale, stabileşte cerinţele faţă de organizarea, licențierea şi activitățile desfășurate de administratori, norme privind depozitarii fondurilor de pensii facultative, precum și competențele de supraveghere a acestor entități de către Comisia Națională a Pieței Financiare”, indică hotărîrea Guvernului.

Conform documentului, legea se aplică persoanelor fizice și juridice din Republica Moldova, persoanelor fizice și juridice străine și apatrizilor care prestează servicii ori desfășoară activități aferente creării și gestionării fondurilor de pensii facultative.


De asemenea, prezenta lege nu se aplică: autorităţii administraţiei publice centrale ce gestionează bugetul de asigurări sociale de stat; angajatorilor care constituie provizioane la bilanț în vederea asigurării plății pensiilor pentru salariații proprii.

Comisia Națională a Pieței Financiare este autoritatea competentă de punere în aplicare a prezentei legi, în conformitate cu atribuţiile stabilite într-o lege din 1998.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load