55 km rețele de apeduct vor fi modernizate

55 km rețele de apeduct vor fi modernizate

Furnizorul de apă a mai semnat un pachet de reabilitare a rețelelor de apeduct, notează NOI.md.


Astfel, 55 km de rețele de apeduct vor fi modernizate. Luni, 22 ianuarie, 2018, furnizorul de apă a semnat un contract în acest sens cu compania SADE-Compagnie Generale de Travaux d’Hydraulique (Franţa), care a fost desemnată cîștigătoare în urma licitației internaționale.


Amintim că la sfîrșitul lunii iulie, 2017 a mai fost semnat Pachetul 1 a, care prevede reabilitarea a circa 84 km rețele de apeduct.


În ceea ce privește, contractul semnat acum, acesta se referă la înlocuirea reţelei existente de alimentare cu apă şi a conectărilor la blocuri multietajate în zonele rezidenţiale din mun. Chişinău cu diametre cuprinse între 50 mm şi 300 mm pe o lungime estimativă de 52 km, dar și înlocuirea în jur de 3 km de conectări invididuale de-a lungul reţelei reabilitate în cadrul acestui pachet.


Contractarea acestor servicii face parte din Programul de dezvoltare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din Municipiul Chișinău, finanţat din sursele Băncii Europene de Investiţii, ale Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi din Fondul de Investiţii pentru Vecinătate al Uniunii Europene, în valoare toatală de circa 61,8 mln. EUR.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load