COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

2000 de locuri în spitale, pentru pacienții cu COVID-19 din Transnistria

2000 de locuri în spitale, pentru pacienții cu COVID-19 din Transnistria

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a dispus să fie pregătite în diferite puncte ale Transnistriei baze pentru plasarea simultană a cel puțin 2000 de persoane în caz de răspîndire masivă a coronavirusului.

Potrivit agenției Infotag, despre aceasta el a spus în ajun, la ședința centrului operațional, subliniind că „toate procedurile birocratice ar trebui să treacă pe plan secundar, iar principalul lucru este să aducem totul în ordine, să echipăm, să asigurăm cu echipamente de protecție, utilaje și medicamente toate locurile care pot fi transformate în izolatoare medicale”.

În condiţiile pericolului pandemiei, liderul transnistrean a mai propus „revizuirea politicii de export”.


„Statul are nevoie de rezerve în cazul în care carantina internațională provocată de pandemie se prelungeşte. Trebuie să creăm o comisie în cadrul guvernului, fără permisiunea căreia exportul de produse alimentare din Transnistria va fi imposibil. În ceea ce privește comerțul intern, pentru a reduce la minimum contactele între persoane, este interzisă vînzarea mărfurilor din depozite cetățenilor și practica preluării mărfii de către cumpărător. Rămîne disponibil mecanismul livrării cumpărăturilor la adresa indicată”, a spus el.

Conform ultimelor date, în secţia de boli infecțioase a spitalului din Slobozia se află 71 de pacienți, 10 dintre ei sînt minori. În ultimele 24 de ore, în

secție au fost internate 10 persoane. Din cele 21 de analize trimise ieri la laboratorul din Chișinău, 18 sînt negative. Trei probe sînt încă în lucru. Medicii așteaptă rezultatele testelor, inclusiv al femeii în vîrstă de 59 de ani care a decedat.

În total, în Transnistria au fost înregistrate 25 de cazuri de infecție cu COVID-19. O persoană a decedat.

Starea pacienților cu diagnosticul de „infecție cu coronavirus” este de gravitate medie, cu excepția unui bărbat. Experții estimează starea lui ca fiind gravă, dar stabilă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load