COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stilistul Vladislav Lisoveț a vorbit despre ultima vizită la salonul său a Janei Friske

Stilistul Vladislav Lisoveț a vorbit despre ultima vizită la salonul său a Janei Friske

Cu cinci ani în urmă, pe 15 iunie, a decedat Jana Friske.

Stilistul Vladislav Lisoveț a povestit cum, cu trei luni înainte de a pleca din viață, Jana, care nu vedea aproape nimic, a venit la salonul său pentru a-și face ultima coafură, transmite mk.ru.

”Ultima dată am văzut-o pe Jana cu trei luni înainte să plece din viață. Jana înțelegea ce se întîmplă cu ea, a trecut printr-un tratament sever, tocmai se întorsese din America. Atunci, ea și-a revenit, pentru o perioadă scurtă de timp, iar noi ne-am bucurat cu toții... Atunci Jana a hotărît să vină la salonul meu, să se frezeze.


M-am mirat că nu a cerut un spațiu aparte. I-am spus: "Poate acasă? Poate într-un spațiu închis?”. Ea mi-a răspuns brusc: "Nu, nu trebuie." Jana a venit la salon, am primit un telefon de la Dima (Dmitri Șepelev) și mia spus: "Am ajuns". Îmi amintesc că am înlăturat sunetul în salon și i-am rugat pe toți cei care erau acolo: "Băieți, încludeți-vă toată priceperea teatrală, vă rog. Va veni Jana Friske. Nici un fel de șușoteli, priviri, telefoane și discuții. Maximum ce puteți spune Janei este "Salut", a declarat Vladislav Lisoveț.

”Salonul era plin: administratori, clienti - toți erau înt-un fel de șoc. Atunci, Jana pierduse în greutate, dar era încă mare, șchiopăta, mergea cu un baston. Am alergat la mașina ei, am vrut să-i dau mîna, dar ea a răspuns: "Nu, eu singură." Jana a intrat în salon, le-a zîmbit tuturor, totul era ca de obicei, s-a lăudat cu noii ei adidași, a salutat toată lumea și a întrebat unde să se așeze... Apoi m-am adunat și am întrebat-o: "Jana, cum ne tundem?". Și ea a răspuns:"Nu contează. Oricum eu nu văd nimic", își amintește stilistul Vladislav Lisoveț.

”A fost îngrozitor. Îmi frezez prietena care vede doar o siluetă și care practic nu are păr... Iar ea rîde. Noi glumeam unul cu altul. Jana chiar și-a cerut scuze de mai multe ori de la ceilalți clienți pentru zgomot. Vă imaginați? Ce tărie de caracter avea.

A fost o comunicare caldă și obișnuită, dar eu am văzut cum ceilalți oameni ne priveau cu lacrimi în ochi, pentru că toată lumea înțelegea situația și pe fețele tuturor se citea groază.

Această situație mi-a împărțit viața în ”înainte” și ”după”. Jana a avut o inimă cu adevărat frumoasă, feminină, care a visat la fericire, dragoste și copii. Nu sunt cuvinte puternice. Cînd a plecat din salon, am avut o isterie teribilă. Această frază răsuna în cap:"Indiferent, oricum nu văd nimic". Acest lucru nu a fost spus cu milă față de sine, a fost în stilul nostru, cinic, amuzant, prostesc.

A fost ultima noastră întîlnire. Trei luni mai tîrziu, Orlov m-a sunat și mi-a spus că Jana este în comă, apoi a plecat”, își amintește cu tristețe Vladislav Lisoveț.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load