X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UPDATE: Parlamentul ar putea adopta o declarație împotriva Federației Ruse

8 feb. 2018,, 10:50   Politică
5810 22

UPDATE 11:03 - Propunerea democraților de a include pe ordinea de zi examinarea unei declarații împotriva Federației Ruse a fost susținută de majoritatea deputaților.

(10:50) - Deputații democrați au propus astăzi adoptarea unei declarații de condamnare a atacului Federației Ruse asupra securității naționale a Republicii Moldova, comunică Noi.md.

Declarația ar putea fi aprobată ca măsură de răspuns la poziția dură adoptată de Duma de Stat a Federației Ruse față de Legea antipropagandă. Potrivit democraților, ceea ce face Rusia este o intruziune abuzivă în politica internă a Republicii Moldova.

„Propunem aprobarea unei declarații de condamnare a atacurilor provenite din Rusia asupra securității naționale și a amestecului abuziv în activitatea politică din Moldova. Este necesară o declarație promptă, în special după declarația adoptată de Duma de Stat împotriva Republicii Moldova”, a declarat deputatul PD Sergiu Sîrbu.

Parlamentarii socialiștii au criticat intenția guvernării, precizînd că este o decizie nechibzuită pentru Moldova să-și caute acum dușmani externi.


„Să începem acum să atacăm țara care a găzduit peste 500 de mii de moldoveni care transmit bani acasă? Nu este bine să începem sesiunea legislativă cu această problemă. Această problemă rezultă din niște frustrări de ordin personal ale unor persoane. Nu este interes național acest proiect”, a remarcat socialistul Vlad Batrîncea.

În cele din urmă, deputații și-au luat o pauză de jumătate de oră pentru a examina propunerea democraților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?