COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un oficial francez va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

Un oficial francez va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Amélie de Montchalin, va efectua o vizită la Chișinău, în perioada 12-13 septembrie curent.

Oficialul va avea întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu Prim-ministrul, Maia Sandu, cu unul dintre vicepreședinții parlamentului și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu. Totodată, Amélie de Montchalin va discuta cu Dumitru Diacov, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, precum și cu reprezentanții societății civile.

„În timpul vizitei sale, Amélie de Montchalin va sublinia susținerea deplină a Franței pentru angajamentele Uniunii Europene în Moldova. Ea va încuraja autoritățile moldovene în eforturile lor de implementare a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova, și anume în lupta cu corupția, instaurarea unui Stat de drept și independența Justiției. Secretarul de Stat va exprima dorința autorităților franceze de a da un nou impuls relațiilor dintre Franța și Republica Moldova”, este specificat într-un comunicat de presă al Ambasadei Franței la Chișinău.


La Chișinău, oficialul francez se va întîlni și cu studenți francofoni ai principalelor universități din țara noastră, pentru a discuta despre relațiile dintre UE și Republica Moldova și cele moldo-franceze.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load