Topul încrederii în politicieni. Cum s-au schimbat datele

Topul încrederii în politicieni. Cum s-au schimbat datele

Președintele Igor Dodon rămîne personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul cetățenilor, arată un sondaj de opinie făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor, notează Noi.md.


Astfel, pentru Igor Dodon și-au exprimat susținerea 25,9 la sută dintre intervievați. Șeful statului este urmat în top de liderul PAS, Maia Sandu, cu o rată de încredere de 6,8%, și liderul PDM, Vlad Plahotniuc – cu 6,6%. Președintele platformei DA, Andrei Năstase, se bucură de un rating de încredere de 4,7%, iar conducătoarea PSRM, Zinaida Greceanîi - 4,6%. Datele sondajului mai arată că un nivel de încredere de 4 la sută are și controversatul om de afaceri Ilan Șor.


Nu au încredere în nici un politician 21,3 la sută dintre respondenți, iar 16% nu au știut ce să răspundă la această întrebare.


Sondajul a fost efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, la începutul lunii mai, pe un eșantion de peste 1000 reprezentați din majoritatea satelor și orașelor din Moldova.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load