Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Sturza: E foarte clar cît a furat Șor și cine l-a asistat

5 iul. 2019,, 09:47   Politică
8120 4

Fostul premier Ion Sturza a comentat informația care se conține în cel de-al doilea raport Kroll cu privire la frauda bancară, informează Noi.md.

Fostul politician afirmă că pe lîngă controversatul om de afaceri Ilan Șor, în frauda de proporții mai sînt implicați Vlad Filat, Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Serghei Iaralov și Oleg Reidman. Iată cum își argumentează poziția Sturza:

„E foarte clar cît a furat Șor și cine l-a asistat! Nu vreau să-i enumer, e cam toată protipendada moldovenească! 3(trei) MILIARDE de dolari „credite", Karl!!! Dar, la „tablă" trebuie scoși, în primul rînd, Vlad Filat, fost prim-ministru, care a inițiat privatizarea BEM și a insistat pe lîngă premierul Iurie Leancă să se adopte o astfel de decizie cu dedicație lui Sor.

Iurie Leancă, fost prim-ministru și membrii Guvernului de atunci, care au aprobat privatizarea BEM în condiții derizorii.

Dorin Drăguțan, fost guvernator BNM și membrii Consiliului BEM care (oare doar?) au eșuat în supravegherea băncilor respective.


Iaralov, fruntaș PDM, care a supravegheat din partea “comandantului suprem" tranzacțiile.

Reidman, președintele comisiei parlamentare, care a mușamalizat rezultatele investigației.

P.S. Citiți, vă rog, ceea ce am scris ieri. E foarte clar - băncile și jurisdicțiile prin care au fost spălați banii furați! Nume mari și țări „corecte". E și pitica Estonie, cu reputația ei de țară “digitală".

Hai, la treabă, guvernanți!”, a menționat Sturza.

Cel de-al doilea raport Kroll privind frauda bancară a fost publicat ieri. Totuși, lista beneficiarilor finali nu a fost publicată. Aceasta se află la Procuratura Anticorupție, iar conducerea Procuraturii spune că o va transmite comisiei de anchetă doar dacă vor avea acordul celor de la Kroll.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?