Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Socialiștii „le pregătesc surprize” tuturor miniștrilor din Guvernul Filip

6 feb. 2018,, 11:40   Politică
6612 4

Deputații PSRM au făcut astăzi publice prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului, comunică Noi.md.

Unul dintre obiectivele urmărite este audierea în plenul Legislativului a tuturor membrilor Executivului. În acest sens, socialiștii intenționează să înainteze moțiuni simple asupra activității fiecărui ministru.

„Pentru prima dată în 26 de ani, a fost încălcată legea care prevede clar că Guvernul urmează ca la fiecare sesiune să prezinte un raport despre activitatea sa și să răspundă la întrebările deputaților. Am văzut cum Filip, foarte îngîmfat, vine cu un raport în fața presei și atît. Noi nu ne vom resemna cu această situație și îl vom chema la raport pe fiecare ministru în parte. Am pregătit mai multe moțiuni simple împotriva, practic, a tuturor miniștrilor, îi vom pune în situația să răspundă la întrebări”, a declarat astăzi deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Primul pe lista socialiștilor este vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Potrivit PSRM, fostul premier trebuie să răspundă pentru declarațiile populiste, nefondate, pe care le-a făcut în ultimii ani.

„Vom începe cu cel mai mare european din această țară - dl Iurie Leancă, cel care a declarat că Moldova va depune cerere de aderare la UE. Am avut un déjà-vu, Leancă a promis și în împreună cu prietenul său Filat integrare europeană. Vrem să scoatem la iveală toate minciunile și declarațiile populiste ale lui Leancă. UE a spus clar că nu va permite accederea noilor membri”, a adăugat Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?