COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele Moldovei a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei

Președintele Moldovei a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

După cum a scris pe pagina sa de socializare șeful statului moldovenesc, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale, precum și situația pandemică în ambele state.

Diplomatul rus a anunțat că urmărește cu atenție și apreciază modul în care autoritățile gestionează criza provocată de virusul de tip nou, dînd asigurări că Federația Rusă susține aceste acțiuni.


În acest context, Igor Dodon a transmis sincere mulțumiri partenerilor ruși, în special Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat Moldovei în momente atît de dificile. În special m-am referit la avionul oferit gratuit țării noastre pentru transportarea din China la Chișinău a echipamentelor de protecție, atît de necesare populației noastre, dar și la creditul în valoare de 200 mln. de euro, acordat de Federația Rusă Republicii Moldova.

În plus, părțile au discutat despre acțiunile care sînt întreprinse cu prilejul marcării celor 75 de ani de la Marea Victorie, precum: vizita la domiciliu a veteranilor, renovarea monumentelor, amenajarea cimitirelor militare ș.a.

Ei au fost unanimi în opinia că manifestațiile care ar implica un număr mai mare de persoane urmează a fi amînate pentru mai tîrziu, cînd efectele pandemiei vor fi diminuate și nu va exista risc de infectare pentru populație.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load