X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Acordul de împrumut, în valoare 200 milioane de euro, din partea Rusiei - a fost semnat

17 apr. 2020,, 22:00   Politică
4596 13

Federația Rusă a deblocat astăzi împrumutul de 200 de milioane de euro promis autorităților de la Chișinău.

„O noutate bună de ultima oră! În urma înțelegerilor pe care le-am avut în luna decembrie 2019 cu omologul meu rus, Vladimir Putin, astăzi, la Moscova, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a semnat împreună cu conducerea ministerului de Finanțe rus Acordul de creditare cu R. Moldova, care prevede acordarea țării noastre a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 milioane de euro”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

„Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al R. Moldova pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură”.

Oficialul i-a adus mulțumiri și lui Putin. „Aduc sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru susținerea acordată R. Moldova în condiții de stringentă necesitate”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?