X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Plahotniuc: Tema suspendării lui Dodon rămîne deschisă

23 ian. 2018,, 16:50   Politică
8581 13

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru deschide.md dacă guvernarea ia în calcul opțiunea impeachmentului sau a tragerii la răspundere penală a președintelui Igor Dodon, notează NOI.md.

„Dacă ar fi existat un dialog politic între partidele de dreapta, fie că sînt în opoziţie sau la guvernare, cred că acest subiect s-ar fi putut aborda într-un mod interesant. Însă pe dreapta sînt războaie şi e neîncredere, dezbinare totală. Juriştii noştri de la partid au analizat atît recomandările CC, cît şi acţiunile preşedintelui. Sîntem în discuţii şi cu jurişti din afara partidului. Este un subiect la care se lucrează minuţios”, menționat Plahotniuc.

Politicianul a subliniat că, deși această opțiune rămîne deschisă, o eventuală încercare de demitere a președintelui ar duce la o mai mare legitimizare a lui.

„Ultima analiză sociologică arată că, dacă s-ar încerca acum suspendarea preşedintelui, mai ales dacă nu ar fi suficient pregătită juridic şi politic, ar duce la o mai mare legitimare a lui, nu la suspendarea din funcţie. Şi ghiciţi cine ar fi acuzatul de serviciu în acest caz. Desigur că Plahotniuc. Oponenţii ar spune că eu am vrut acest referendum, ca să-l ajut pe Igor Dodon să crească. Tema suspendării rămîne însă deschisă, mai ales în condiţiile în care preşedintele îşi continuă această atitudine de nerespectare a prevederilor Constituţiei”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților și-a reiterat poziția în ceea ce privește formarea coalițiilor postelectorale.


„PDM va continua şi după alegeri calea europeană de dezvoltare, cu partidele de dreapta care vor dori asta. Nu vrem să comentăm sau să polemizăm pe seama declaraţiilor pur electorale ale unor partide de dreapta din opoziție, care au mesaje doar despre ce nu vor face, fără însă a le spune oamenilor ce vor face pentru ei. Credem că aceste discuţii trebuie reluate după alegeri, poziţia noatră strategică rămîne fermă pe linia votată de către Consiliul Politic”, a remarcat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?