COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

PAS anunță că va vota modificările la Legea bugetului de stat

PAS anunță că va vota modificările la Legea bugetului de stat

PAS anunță că va vota modificările la Legea bugetului de stat prin procedura obișnuită în Parlament, cu condiţia includerii ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei.

„În special, vom insista pe subvenţionarea salariilor pentru angajaţii din domeniile cele mai lovite de criză (150 milioane lei) (restaurante, hoteluri, săli de nunţi, pensiuni (HORECA), compensarea pierderilor din agricultură cu 300 de milioane lei, alocarea banilor pentru efectuarea a 5000 de teste pentru COVID pe zi”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Aceste acțiuni costă circa 600 milioane de lei și pot fi finanțate dacă se taie din cheltuielile ineficiente ale autorităților publice. În buget rămîn sute de milioane de lei pentru reparații de clădiri, procurarea de mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi, și alte cheltuieli care nu sînt prioritare pe timp de criză”, mai transmit cei de la PAS.


În această dimineață, premierul Ion Chicu a îndemnat-o pe președinta PAS, Maia Sandu, „să spună concret” ce prevederi din proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea la 1 iulie nu sînt acceptabile pentru partidul pe care îl conduce.

Acesta a precizat că va merge și joi, cînd este programată o nouă ședință plenară a Parlamentului, după trei tentative eșuate ale deputaților de a se convoca, adăugînd că el contează „pe responsabilitatea Maiei Sandu”.

Parlamentul nu a putut să se convoace ultimele trei ori consecutive în ședință plenară din lipsă de cvorum, venind doar deputații PSRM și PDM.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load