Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: ACUM este într-o situație defavorabilă

9 apr. 2019,, 08:10   Politică
5357 7

Blocul ACUM este într-o situație mai puțin favorabilă în prezent pentru că devine tot mai posibilă varianta alegerilor anticipate. Probabil, în campanie o temă foarte importantă va fi din cauza cui se petrec aceste anticipate.

De această părere este decanul Facultății de Relații Internaționale și Științe Politice de la USM, Alexandru Solcan, transmite IPN.

„Pentru a evita anticipatele, sînt trei scenarii cît de cît reale: PSRM-ACUM – el rămîne unul destul de posibil, dar blocul nu vrea să dea pe față că aceasta ar fi o coaliție deschisă, a spus decanul FRIȘPA în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Potrivit lui, o eventuală coaliție PSRM-PDM, la nivel ideologic, ar fi fost cea mai apropiată. În opinia lui, din multe puncte de vedere ar fi firească această apropiere dintre PDM și PSRM, dar apare vectorul geopolitic. „În această coaliție, Partidul Democrat n-ar fi vocea a doua. Probabil, ar fi cei care ar deține întîietate”, spune Alexandru Solcan. Potrivit lui, a treia variantă ar fi o eventuală coaliție în jurul deputaților independenți, în baza unui program de guvernare fezabil.

Jurnalistul Valeriu Reniță consideră că blocul ACUM nu invită socialiștii la discuții, dar invită presa și societatea la un nou show în care ar vrea să-și adauge cîteva puncte de rating. În opinia lui, membrii blocului par acum ca principalii vinovați pentru eventuale alegeri anticipate și își doresc să reducă puțin din această vină și, în măsura posibilităților, să-și decline responsabilitatea. „Lucrurile au început a intra în blocaj din cauza comportamentului lor”, spune Valeriu Reniță.


Totodată, jurnalistul spune că lucrurile merg deja pe alt făgaș. Potrivit lui, deja Partidul Socialiștilor discută, pe față sau în ascuns, cu Partidul Democrat.

Luni, 8 aprilie, Blocul Politic ACUM DA PAS a invitat fracțiunea parlamentară a PSRM la discuții publice pentru a discuta despre tergiversarea procesului de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului, „proces care blochează discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic”. Invitația este pentru marți, 9 aprilie, ora 11.00, sau în altă zi și oră convenite de comun acord, în sala de conferințe a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?