Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Năstase trebuie să primească salariul de primar pentru aproape un an și jumătate - declarație

9 oct. 2019,, 11:21   Politică
3226 3

Analistul politic Victor Josu a postat pe pagina sa de Facebook o postare în care a comentat decizia Curţii de Apel de a-l recunoaște pe Andrei Năstase edil al capitalei.

„Aşadar, Curtea de Apel la un an și patru luni de la rezultatele electorale anulate ale alegerilor primarului general de Chișinău, l-a recunoscut pe Andrei Năstase drept edil al capitalei. Astfel, Năstase, din momentul pronunţării hotărîrii și pe durata perioadei de candidare la funcţia de primar general, devine administrator cu drept deplin al capitalei”, relatează eNews.

Atunci, rezultatul votului chişinăuienilor a fost anulat, urmînd voința lui Plahotniuc, care are pentru Năstase o ură foarte mare și profund personală. Acum, cînd Plahotniuc nu mai e, justiţia moldovenească îşi anulează printr-o proprie decizie o decizie la fel de proprie de-a sa cu privire la anularea rezultatului.

Voința chişinăuienilor a învins voința lui Plahotniuc, justiția a triumfat. Să ne trăiască justiţia! Acum, conform legislației muncii, Năstase trebuie să-şi ridice salariul de primar general pentru aproape un an și jumătate – din momentul alegerilor şi pînă pe 20 octombrie, cînd vor avea loc alegerile locale în Moldova.

Iar salariul pe care l-a primit în calitate de ministru de Interne îl va întoarce? Or, nu poţi fi remunerat pentru două funcţii publice, concomitent. Pe de altă parte, a reușit totuși să lucreze ca ministru – nu vorbim acum de calitatea lucrului, ci de faptul că, efectiv, a activat în această funcţie. Și orice muncă trebuie plătită.


O încurcătură totală cu această „cea mai moldovenească justiţie din lume”, a scris Victor Josu.

Pe 8 octombrie, Curtea de Apel a decis anularea deciziei Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018, care a dispus invalidarea victoriei lui Andrei Năstase în alegerile pentru funcţia de primar general de Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?